[O2] Jak zdjąć osłonę przycisków sterowania z drzwi kierowcy
Cześć,
czy ktoś z Was zdejmował osłonę (plastik) przycisków sterowania z drzwi kierowcy?
Chciałby trochę odnowić tę część - btw czy polecacie do tego to ustrojstwo w sprayu do regeneracji plastików firmy MOTIP?
czy ktoś z Was zdejmował osłonę (plastik) przycisków sterowania z drzwi kierowcy?
musisz podważyć na łączeniu (jak będziesz przy tym uchwycie, będziesz wiedzieć o co mi chodzi) i mocniej szarpnąć w górę (ta zaślepka jest na zatrzaskach)
jak będziesz ją zakładać to weź przesmaruj jakimś 'smarowidłem' zatrzaski - na przyszłość będzie lepiej wyskakiwać jak będziesz chciał ją zdemontować
Zamieszczone przez Grzesiek84
Chciałby trochę odnowić tę część
sprawdź cenę nowego, bo może się okazać, że jest dostępna w dobrej walucie
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Co do ceny nowej sztuki to niestety nie udało mi się znaleźć nic poniżej 100zł. Na allegro są używki za 60-70zł ale w podobnym stanie jak moje. W ASO powiedzieli mi 170zł :roll:
Poza tym po tym jak w weekend wyszła mi regeneracja skórzanej kierownicy (jest jak nowa! 8), chyba to samo zrobie z lewarkiem i dżwignią ręcznego ) chętnie jeszcze coś sobie pogmeram przy aucie :wink:
Kupiłem tzw. gumę w sprayu do plastików właśnie, przetestowałem i wyszło naprawdę nieźle. Na pewno więc będę demontował ten uchwyt oraz uchwyt w przednich drzwiach pasażera (plastikowa rączka)
Czy macie może zdjęcia gdzie m/w są zatrzaski w tych dwóch plastikach? Nie chciałbym ich uszkodzić przy demontażu.
Co do ceny nowej sztuki to niestety nie udało mi się znaleźć nic poniżej 100zł. Na allegro są używki za 60-70zł ale w podobnym stanie jak moje. W ASO powiedzieli mi 170zł
Komentarz